Knudrisrækkerne

airteam er ved at lægge sidste hånd på ventilationsenterprisen på Knudrisrækkerne i en fagenterprise for Q-construction, som bygger 89 bæredygtige boliger på i alt 7.385 m² for Boligkontoret Århus.

Hver af lejlighederne er forsynet med airteams egne energieffektive decentrale ventilationsanlæg, som både varetager lejlighedernes grundventilation og udsugning fra emhætte i køkken. Derudover er der udført et centralt ventilationsanlæg på 2.000 m³/h til fællesrum og vaskeri.

I projektet er der skærpede krav til SEL-værdi samt skærpede lydkrav, som bl.a. er medvirkende til at byggeriet kan opnå DGNB-guld certificering. Under projektets udførelse har der også været et øget fokus på affaldssortering og dokumentation af brugte materialer, da det bæredygtige byggeri har været helt essentielt for dette projekt.

De nye boliger udføres i træ som en hybridkonstruktion og det mindsker klimaaftrykket. Træ er dog mere ”levende” end beton og stål og det kan godt give lidt udfordringer i forhold til andet nybyg.

Projektet blev afleveret i 2022.