Nyt Aalborg Universitetshospital

airteam udfører to fagentrepriser for ventilation i flere af bygningerne på Region Nordjyllands nye universitetshospital i Aalborg, som er Nordjyllands nye supersygehus på 170.000 m².

Entrepriserne viser airteams erfaring med projekter, der sikrer indeklimaet i moderne hospitals­faciliteter både indenfor komfort- og procesventilation.

airteam har udført ventilationsentreprisen på bygning B06 samt i D-bygningerne. Bygningerne indeholder forsknings- og uddannelsesafsnit, intensiv afdeling, børne- og unge afsnit, ambulatorier samt fællesområder.

Ventilationssystemet på hele hospitalet er opbygget som et ringforbundet kanalsystem hvoraf airteam har leveret 19 aggregater med en samlet ydelse på ca. 500.000 m³/h.

Med flere ens anlæg tilkoblet det ringforbundene system, er det således muligt at tage et anlæg ud af drift til service/reparation uden at det påvirker indeklimaet i resten af bygningen.

Anlægget idriftsættes i tæt samarbejde med El, VVS samt CTS entreprenørerne (commissioning) inden overdragelse til Region Nordjylland.

Entrepriserne forventes afsluttet i 2021.